Snippets

Het eerste zonlicht glijdt over zijn voorhoofd. De onmiddellijk vrijkomende warmte prikkelt zijn onophoudelijke alerte geest en duwt zijn ogen open. Koen richt zich behoedzaam op van de harde grond en krabt met zijn vingers door zijn volle baard. De jeukfase van de baardgroei is weliswaar allang voorbij maar hij is nu op het punt gekomen dat het lekker voelt om door de stugge beharing heen te kriebelen. Het is bijna een gewoonte geworden.

´Chinook inbound!´ De Amerikaanse helikopter nadert de grond. De zwiepende rotorbladen voor en achter op het toestel doen het Afghaanse stof opwaaien. In vergelijking met de Apaches is de Chinook een tank, een olifant onder de helikopters.

´No, no, no! Just once daily, one pill each day. Not the whole lot in one go!´ Verschrikt grist Chris de pillenstrip uit de handen van de Afghaanse jongeman en stoot Tadjiman in zijn zij. Dit moet hij even heel duidelijk maken aan de patiënt, anders maakt de antibiotica straks meer problemen dan ze wegneemt. Tijdens een van de eerste medcaps, hun medische controle service onder de lokale bevolking, komen de medics onder de Vipers er al snel achter dat er hier weinig te beginnen valt. De lokale mensen hebben veelal geen idee wat medicatie is, waar het voor dient of hoe je het tot je neemt.


Het ís los. En alsof het allemaal nog niet voldoende is om over een breedte van driehonderd meter beschoten te worden terwijl je zo kwetsbaar als wat met je kont midden in de rivier staat, merkt Dennis tot zijn schrik op dat de Taliban ze ook van de achterkant heeft genaderd. Als de wiedeweerga draait hij de .50 en brengt zijn focus op de aanval aan hun achterzijde. ´Aanval nu ook vanaf de achterkant! Request for air support, now!


Snippets

Lees hier alvast een aantal fragmenten uit de tekst

Lees meer

Nieuws

29 juni 2021 Nu anderhalf jaar nadat Blind Vertrouwen is uitgebracht zijn er 2.500 exemplaren verkocht! Een fantastisch resu...

Lees meer
Meer nieuws
 • Reclame 1

  Uitverkocht

  Het boek is na twee drukken en 2.500 exemplaren uitverkocht. We zijn nu bezig om te kijken of we een e-book kunnen uitbrengen!

  UITVERKOCHT
 • Koen Postma Koen Postma

  "Koen is initiatiefnemer van dit boek. Hij is ondertussen oud-marinier en was tijdens de uitzending..."

 • Maaike van Poelje Maaike van Poelje

  "Maaike van Poelje is jarenlang werkzaam geweest als tekstschrijver en journalist en heeft als auteur enkele kinderboeken..."